Kontakt tlf. +45 26 79 74 07  /  info@synergia.dk

Foredrag & fyraftensmøder

Varighed: 1-2 timer

Skab en stressforebyggende arbejdskultur

Foredraget klæder arbejdspladser på med den nødvendige viden om, hvordan man kan forebygge stress og skabe et arbejdsmiljø, som er betegnet ved medarbejderengagement og arbejdsglæde. 

Fra stress til resiliens

De senere års forskning byder på epokegørende indsigter i den neurobiologiske basis for stress, og vores reaktioner på stress. Vi bliver dog også gradvist klogere på, hvad der skal til for at være resilient, dvs. at kunne genfinde styrken efter stressbelastninger.

Stresshåndtering hos pårørende

Dette foredrag giver indsigt i, hvad forskningen siger om den stress man kan opleve i rollen som pårørende. Der gøres rede for hvad der sker i  kroppen og psyken, når man mister overblikket og oplever modløshed og udmattelse, og der præsenteres nogle enkle øvelser, som beviseligt har gode effekter på både humøret og helbredet. 

Positive følelser og stresshåndtering

Få indblik i, hvordan positive følelser kan trænes og bruges til at berolige nervesystemet, opbygge en buffer mod stress, og øge din trivsel i hverdagen. 

Kreativitet mod Stress

Hvordan er det muligt for enhver at bruge kreativitet til at mindske stress og højne trivslen? Bliv klogere på, hvad stress er, og hvordan en kreativ proces kan give dig oplevelsen af fordybelse og indre ro. 

Introduktion til stressbiologi

Stresshåndtering er central i WHO’s definition af mental sundhed. Men hvorfor er det overhovedet at vi mærker den ubehagelige uro i krop og sind? Få indblik i stressens evolution og biologi

Mental Sundhed i den tredje alder

Som ældre kan vi hvile på erfaringer og visdom, som gør det lettere at håndtere svære situationer med sindsro. Samtidig er det et faktum, at kroppens modstandskraft svækkes, og måske må vi leve med kroniske skader og smerter. Alderdommen gør os også socialt sårbare.

Kroppen og psyken er ikke adskilte systemer, som man engang troede, men et sammenhængende system, hvor vores oplevelse af verden influerer på vores fysiske helbred. Forskningen der viser hvordan er en spændende rejse ind i menneskets psyke og kropslige biologi. Vi kan styrke vores helbred og trivsel ved at støtte hinanden i sociale fællesskaber og ved at bruge enkle, men effektive teknikker til at skabe ro i nervesystemet, så kroppen kan spare på sine ressourcer. 

Lær om den nyeste forskning og find inspiration til at passe på dit helbred ind i alderdommen.

Fra Stress til sygdom

Voldsom og langvarig stress kan føre til symptomer og sygdom, men hvad sker der egentlig i psyken og kroppen? Dette foredrag har fokus på linket mellem stress og sygdomme, dvs de patologiske mekanismer som fører fra psykologisk stress til  svigtende hukommelse, angst, depression, hjerte-kar lidelser, autoimmune sygdomme funktionelle lidelser m.fl. 

J. Skjoldborgs Vej 24

8230 Åbyhøj

Kontakt tlf.: +45 26 79 74 07

 info@synergia.dk

CVR 43038486

Privatlivspolitik

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.