Kontakt tlf. +45 26 79 74 07  /  info@synergia.dk

Stresskompetencer til medarbejdere

Formål: At klæde medarbejdere på med viden og kompetencer til at forebygge stress.
Målgruppe: Grupper af medarbejdere.
Deltagerantal: max 40.
Indhold: Forskningsbaseret viden om stress og stresshåndtering.
Varighed: 4-6 timer.
Form: Temadagen veksler mellem oplæg, dialog og praksis. Vi aftaler på forhånd hvor meget I ønsker fokus på praksis. 
Tid og Sted: Efter nærmere aftale.
Materialer: (1) Synergias folder med øvelser og (2) dialogkort til at facilitere samtaler om stress til medarbejdersamtaler og personalemøder.

Arbejdspladser ønsker at forebygge stress-relateret mistrivsel og stresssygemeldinger. Men hvordan kan vi hjælpe os selv og hinanden med at håndtere et problem, vi ikke forstår? På denne temadag kan medarbejdere få indsigter, som muliggør konstruktive samtaler om stress og som motiverer til positive vaneændringer.

Temadagen tilbyder konkret indsigt i stressens årsager, mekanismer og symptomer, samt hvordan nervesystemet gennem evolutionen har udviklet forskellige strategier til at håndtere stress, og de konsekvenser det har, at de fleste af disse processer forløber uden for vores bevidste kontrol.

Vores biologiske hardware og software rummer ligeledes svaret på, hvorfor psykologisk tryghed i kollegiale relationer ofte fremhæves som en forudsætning for engagement og arbejdsglæde. Ikke mindst kan vi i nervesystemet også finde svaret på, hvorfor det netop kan være så utroligt svært at række ud til sine kolleger og være åben og konstruktiv i sin tilgang, når stressen larmer i kroppen. Kom og få de AHA oplevelser, der motiverer til at skabe forandring.  

På temadagen vil I blive præsenteret for en række værktøjer, som I kan arbejde med hver for sig eller sammen. Metoderne er baseret i åndedrætsfysiologien, positiv psykologi, kontemplativ videnskab, kognitiv og affektiv neurovidenskab samt polyvagal teori.  

Vi samler temadagens tråde op med fælles overvejelser om mulighederne for at implementere stressforebyggelse på arbejdspladsen -eller derhjemme? Uanset hvilke tiltag i vælger, vil temadagen klæde jer på med viden, som kommer jer til gode både ude og hjemme.

Underviser: Karen Johanne Pallesen, neurobiolog (Cand Scient), sundhedsforsker (PhD), ekstern lektor og kursusansvarlig på PhD skolen ved Aarhus Universitet i The science of stress and resilience, kronikør og debattør: Læs kronik om stressforebyggelse på arbejdspladsen (2023). Læs ekspertudtalelse til Ritzau om relationer, psykologisk tryghed, og stress (2023)
Pris: fra 26.000 kr + moms og dækning af transportudgifter.
 
Relaterede temadage & workshops:
Stressforebyggelse: Metoder og praksis; denne workshop har mindre fokus på teorier om stressmekanismer og større fokus på praksis, dvs at lære en række øvelser fra forskellige traditioner.

J. Skjoldborgs Vej 24

8230 Åbyhøj

Kontakt tlf.: +45 26 79 74 07

 info@synergia.dk

CVR 43038486

Privatlivspolitik

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.