Formål: At give indblik i den nyeste viden om vejrtrækningens effekter på helbredet samt metoder til at træne vejrtrækningen. Målgruppe: Private og fagprofessionelle der ønsker teoretisk og praktisk viden om, hvordan man kan bruge åndedrættet til at mindske og forebygge stress og stress-relaterede lidelser. Deltager antal: max 40. Varighed: 4 timer. Form: Temadagen veksler mellem oplæg, dialog og praktiske øvelser. Tid og sted: I følge nærmere aftale.
Bevidst vejrtrækning er en effektiv metode til at reducere stress og angst og forbedre vores generelle velbefindende. Ved at træne vores vejrtrækning med enkle øvelser kan vi aktivere nervesystemets restituerende processer og herved skabe ro i kroppen og åbne op til større mental klarhed.
Lær om, hvad der sker i hjernen, nervesystemet og kroppen, når vi er stressede, og hvordan bevidst vejrtrækning kan være en nøgle til øget mental og fysisk sundhed.
Prøv forskellige vejrtrækningsøvelser, og hør, hvordan vejrtrækningsteknikker kan integreres i dagligdagen, både som reaktion på akut stress og som en forebyggende praksis.
Underviser: Karen Johanne Pallesen, neurobiolog (Cand Scient), sundhedsforsker (PhD), kursusansvarlig på PhD skolen ved Aarhus Universitet i The science of stress and resilience, kronikør:Læs kronik om stressforebyggelse på arbejdspladsen. Pris: 30.000 kr + moms og transport