Denne temadag samler medarbejdere om en vigtig problematik, som bedst løses i fællesskab: Stress.
Dagen veksler mellem korte oplæg, fælles overvejelser og øvelser. Udgangspunktet er en forskningsbasereet definition af stress, som holdes op imod sundhed og trivsel. Det forklares hvordan stressmekanismerne automatisk påvirker vores adfærd og helbred på individplan såvel som i vores fællesskaber og det belyses, hvordan vores individuelle erfaringsverden spiller ind på vores stresstærskel og reaktioner på belastninger, samt hvordan vi kan blive syge af langtidsstress.
Vi dykker ned i mekanismerne i den sociale stress, herunder hvordan psykologisk tryghed i vores kollegiale relationer kan bidrage til engagement og arbejdsglæde, samt hvorfor det er svært at række ud til sine kollegaer og være konstruktiv, når stressen larmer i kroppen. Det bider hinanden i halen – så hvad kan man/vi gøre for at undgå at stressen bider sig fast?
Vi opstiller konkrete forslag til, hvordan vi som individer og medlemmer af det kollegiale fællesskab kan nedbringe og forebygge stressens usunde indflydelse. I bliver præsenteret for metoder og værktøjer som genskaber nervesystemets gode balance og forebyger stress, og som I kan bruge hver for sig og sammen.
Vi samler trådene op med fælles overvejelser omkring mulighederne for at implementere stressforebyggelse på arbejdspladsen.